73. GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA METKOVIĆA OD FAŠISTIČKO-NACISTIČKOG OKUPATORA

Aktualno, Najave, Nekategorizirano 26. listopada 2017

Povodom 73. godišnjice oslobođenja Metkovića od fašističko-nacističkog okupatora i njegovih kvislinških podanika, predstavnici GO SDP-a Metković predvođeni predsjednikom Krešimirom Kuranom, HSU-a Metković predvođeni predsjednikom Sinišom Bebićem i Grada Metkovića (koalicija HDZ-HSLS) predvođeni gradonačelnikom Daliborom Milanom, Miljenkom Malenicom i Ivicom Popovićem, danas su položili vijence i upalili svijeće kod spomenika žrtvama fašizma u Gradskom parku.

Metković je od fašističko-nacističkog okupatora oslobođen 26. listopada 1944., nakon bitke na Vukovu klancu, jedne od najvećih bitki u Dalmaciji u Drugom svjetskom ratu.

Poziv za obilježavanje, kao i u posljednjih nekoliko godina, bio je upućen svim političkim opcijama Grada Metkovića, a drago nam je da su se po prvi put od 2004. godine pozivu odazvali predstavnici Grada Metkovića predvođeni gradonačelnikom Daliborom Milanom.
Ovim činom Grad Metković sa gradonačelnikom Milanom pokazao je da drži do svoje antifašističke povijesti.