TISKOVNA KONFERENCIJA I OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN SREĆE

Aktualno, Najave, Nekategorizirano 5. travnja 2017

Danas na Maloj rivi održana je tiskovna konferencija na kojoj se prvi novinarima obratio predsjednik i ujedno kandidat za gradonačelnika Krešmir Kuran koji je rekao:
‘ U ovim teškim vremenima gdje nam sugrađani kopaju po kontejnerima jedine dvije stranke u Metkoviću, a to su SDP i HSU kontinuirano djeluju na socijalnoj osviještenosti i pomoći potrebitima. Pripremili smo u sklopu našeg izbornog programa konkretne i ostvarive planove na području socijale. Prvo što ćemo učiniti je osposobljavanje kuhinje Udruge Prijatelj iz Metkovića, koja će se pretvoriti u pučku kuhinju, u suradnji s Crvenim križem otvorit ćemo socijalnu samoposlugu i u Zagrebu od 1. 1. 2018 iznajmit ćemo stan za sve one koji nemaju mogućnosti platiti boravak u Zagrebu u slučaju bolesti njih ili članova obitelji. Svjesni smo da je najbitnije otvarati nova radna mjesta i tu će SDP ponuditi konkretne prijedloge, a jedna od gospodarskih grana koja pravilnim upravljanjem i strategijom razvoja može otvoriti veći broj direktnih i indirektih radnih mjesta je i turizam’ zaključio je Kuran
Drugi je govorio Rade Nikoletić koji je svoj govor posvetio razvoju turizma:
‘Turizam kao gospodarska grana jedna je od najznačajnijih u Hrvatskoj. Grad Metković nema operativnu strategiju razvoja turizma, niti postoji dovoljno razvijene svijesti o razvoju turizma u Metkoviću. SDP Metković nudi konkretna rješenja kroz ulaganja, poticaje i regulativu. Metković kao atraktivna destinacija, zaslužuje istaknutije mjesto na turističkoj karti , a za to je potrebna strateški pristupiti rješavanju problema i korištenja specifičnosti mikro lokacije za sve vrste turizma, posebno športskog i nautičkog. Metković je sada smještajno potkapacitiran i treba više raditi na proširenju broja kreveta, na kvaliteti usluge i turističkih sadržaja.
Treći je govorio Dalibor Obradović :
‘ Metković treba vratiti na Neretvu. Idealna smo lokacija za mini marinu, koja u pravilu dovodi goste’ dubljeg džepa’. Zbog toga danas i održavamo ovu tiskovnu ovdje a Maloj rivi, na rijeci Neretvi koja uz malo truda može biti jedna od ljepših riječnih marina, a to je za nautičare raj. Rijeka koja je plovna do mora, slatka voda i sve prednosti koje nude riječne marine. Uz to bih naglasio kako Metković nema izvornog suvenira. Ovo što se danas nudi je preskupo , a nije obično ni vezano za Neretvu. Treba hitno raspisati natječaj za izvorni metkovski suvenir koji ne bi smio biti skuplji od 3 EUR-a, – zaključio je Obradović

Nakon konferencije Krešimir Kuran sa članovima SDP-a Metković dijelio su prigodne poklone povodom Međunarodnog dana sreće i ceduljice sa sretnim porukama. Na jednoj od njih piše:
‘Ne dopustite da o drugima ovisi vaša sreća. Nasmiješite se.’

Za sretniji Metković….ili jesi ili nisi.