TISKOVNA KONFERENCIJA I PRORAČUN DNŽ

Aktualno, Najave, Nekategorizirano 17. prosinca 2017

Dana 15. 12. 2017.  tiskovnu konferenciju za novinare održali su županijska vijećnica SDP Kristina Čučija i predsjednik gradske organizacije SDP-a Metković, član glavnog odbora i također županijski vijećnik SDP-a Krešimir Kuran na temu Doma u Dubrovniku, a povodom presude Vrhovnog suda na štetu doma koji mora platiti izvođaču radova iz 2005,godine 885 tisuća kuna.
U nastavku kratke izjave:

-Zakon o socijalnoj skrbi navodi kako je Upravno vijeće dužno razriješiti ravnatelja ako svojim nesavjesnim radom domu prouzroči štetu. Oni to nisu napravili nakon što je Vrhovni sud potvrdio ovu presudu pa je nakon toga raspisan novi natječaj i Upravno vijeće je izabralo ponovo tu istu ravnateljicu. Upravno vijeće prekršilo je zakon i sam statut oko imenovanja – kazao je Kuran te dodao kako se poziva i na odgovornost HSU-ovca Ivana Margaretića koji je bio predsjednik Županijske skupštine u prošlom sazivu te da nije reagirao.

– To nije uredu prema ljudima koje HSU predstavlja i tu se treba tražiti njihova odgovornost – naglasio je Kuran koji je zaključio kako će Dom sredstva namiriti povećanjem cijena usluga korisnika.

-Odgovornost predsjednika Upravnog vijeća Ivice Korde je najveća jer bi on trebao predstavljati Hrvatsku stranku umirovljenika i starije i nemoćne za koje se zalaže – rekao je Kuran najavivši kako će sve provjeriti kod Ministarstva.

Također napominjemo da admadman Krešimira Kurana za dodjelu novca za dokumentaciju nove dvorane na desnoj strani  kao i za jaslice u Opuzenu nažalost nisu prihvaćeni.