USVOJEN PRORAČUN GRADA METKOVIĆA ZA 2018.

Aktualno, Najave, Nekategorizirano 21. prosinca 2017

Nakon što je prihvaćeno pet prijedloga koalicije SDP-HSU za proračun Grada Metkovića, a jedna djelomično dok su tri amandmana odbijena ali su smo dobili obećanje da će rebalansom biti ispunjena podržao sam proračuna za 2018. godinu. Proračunom je osigurano sufinancranje udžbenika od 2-4 razreda, niža cijena vrtića, božićnice umirovljenicima sa manjim mirovinama, naknada za novorođene, odvodnja oborinskih voda u ulicama Ćirila i Metoda, Zagrebačkoj, Mobinama, nogostup od Mobina do dvorane, sredstva za nagrade učenicima i mentorima itd. Podržali smo amandmane Mosta kao što su ukidanje prireza, izdvajanje za nezaposlene …. no nisu dobili potrebnu većinu. U osvrtu na ulaganje u komunalnu infrastrukturu osvrnili smo se na ulaganje u poslovnu zonu Dubravica zamolivši vijećnike da ne dopuste bacanje novca u živi pijesak, ulažući u zonu koja nikad neće zaživjeti kao pokretač razvoja grada Metkovića. Smatramo kako se taj novac može pametnije utrošiti na doborobit građana.
Pohvalili smo smanjenje poreza na potrošnju što je bio naš prijedlog još ljetos te zatažili da se pravednije vodi naplata poreza na komunalne površine.
Glasali smo za izmjenjeni prijedlog izmjena statuta prirodoslovnog muzeja koji je na zadnjoj sjednici odbijen zbog skidanja ovlasti sa gradskog vijeća, čemu smo se  usprotivili.