DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA 5. kolovoza 2014

Aktualno, Najave 4. kolovoza 2014

Svim građanima RH čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a svim hrvatskim braniteljima iskrene čestitke povodom Dana hrvatskih branitelja želi GO SDP Metković.

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja predsjednik GO SDP Metković Krešimir Kuran, predsjednik Savjeta GO SDP Metković Rade Nikoletić i predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena Metković Zrinka Šušnjar položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj datum 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.
Tih dana potvrđena je samostalnost Hrvatske, ali i usmjeren put naše domovine prema europskoj budućnosti. Zbog toga smo danas ponosni na te trenutke. Najveća zahvala i poseban pijetet ide onima koji su nesebično dali svoje živote kako bismo mi danas mogli slaviti pobjedu.
Zato posebno zahvaljujemo hrvatskim braniteljima, jer bez njihove hrabrosti i žrtve ne bi bilo slobodne Hrvatske.
GO SDP Metković
dan pobjede4dan pobjede2dan pobjede3