OBILJEŽAVANJE 72 GODIŠNJICE OSLOBOĐENJA GRADA METKOVIĆA

Aktualno, Najave, Nekategorizirano 25. listopada 2016

Dan uoči 26. listopada 2016. godine, delegacije SDP-a Metković i HSU-a Metković obilježile su Dan oslobođenja Metkovića od nacističko-fašističkog okupatora polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomenik žrtvama fašizma u Gradskom parku Metković.
Inače, samom oslobođenju Metkovića prije 72 godine prethodila je prva velika bitka u Dalmaciji na Vukovu klancu 22. i 23. listopada 1944. gdje je 26. dalmatinska zajedno s dijelovima 29. divizije potpuno razbila njemačku 369.„Vražiju“ diviziju i dio popratnih postrojbi.
To je bila najveća bitka u povijesti ovog kraja u kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća vojnika, a danas je u našem kraju potpunosti zaboravljena.

Žalosni smo kako Dan oslobođenja Metkovića prolazi potpuno nezapaženo već godinama te kako nije obilježen od strane drugih političkih stranaka grada Metkovića i gradske uprave na primjeren način, pogotovo imajući u vidu kako je tada zadnji put Metković bio u rukama okupatora, poručeno je iz metkovskog SDP-a i HSU-a.

1a 1b 2 2-1 3 4 5 6 7 8 9