DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM

Aktualno, Najave, Nekategorizirano 9. svibnja 2016

Povodom 9. svibnja, Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe predstavnici Gradskih organizacija SDP-a i HSU-a Metković položili su vijence i zapalili svijeće na spomenik poginulima u borbi protiv fašizma u drugom svjetskom ratu.

Svjedoci smo sve očitijeg povijesnog revizionizma i koketiranja sa fašizmom pojedinaca iz vladajućih struktura, narušavanja slobode medija što dovodi do podjela u društvu, ali i upozorenja zapadnih država na takav smjer politike. Mi iz SDP-a i HSU-a Metković smatramo kako i ovakvim malim činom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom pokazujemo otpor netoleranciji i nadirućoj fašizaciji društva.

Žalosno je što nitko iz Hrvatske vlade nije nazočio proslavi oslobođenja Zagreba i Dana Europe koja se održavala u HNK dok je istoj prisustovao veći broj uzvanika, političkih dužnosnika i veleposlanika stranih država što je pokazatelj u kakvom je disbalansu Hrvatska vlada sa tekovinama antifašizma. Stoga obilježavanje Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom postaje sve značajniji datum pogotovo zbog rastućeg neonacizma, isključivosti, homofobije i euroskepticizma koji počinje bujati u širom Europe, a nažalost nije zaobišao ni Hrvatsku.

SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU

1 b c d